April 8, 2011

Deko bersama Cik Blink Blink

Hello mello semua...
kabare......sihat ke tidok.....

Selamat datang ke rancangan Deko bersama Cik Blink Blink(ala2 Eric gitu)....
kla...tak nak ngarut2 lagi...nanti korang nyampah plak kat aku......




Actually, hari ini aku ada edit blog member....dia baru nak jinak2 dalam dunia blog....(aku pon baru jugak....baru nak masuk 4 bulan....kira baby lagi la....)






Nak tengok hasilnyer..jom2....



HEADER




BEFORE





AFTER..



header ini aku edit pakai Photoscape & Paint. net....
aku tak pandai edit guna Photoshop.....




BACKGROUND


BEFORE





AFTER


Background dulu ada gambar burung...pastu jalur2....aku tukar jadi batu bata...kaler pink gitu...





SIDEBAR


BEFORE




AFTER


sidebar plak....aku bagi ada border...pastu ...tulis ape yang patut......





FULLY COMPLETED





BEFORE





AFTER





untuk hasil jelas dan nyata...hingga terkeluar anok mata...sila KELIK ====> SINI



p/s: Buat Ira Ateera a.k.a. Moster.....tu je yg mampu akak tolong...kalau tak puas ati....ubah sendiri ok......

7 comments:

AuTumN LeaVes said...

tolong wat kan kite punye gak bole? heee...tak reti laaa..

cik blink blink said...

blog awak dah cantik dah....tak yah tukar pape dah

ira ateera said...

akok..malu la !

miZz Winnie said...

malu pe gop tirah

Syafiq Rosli said...

nice..

Amira Anorah said...

nice je..sy newbie jugak..huhu..

blog awk ok je..tak berat pon..;)

Syida said...

Ctk jgk. Cumer akak terover minat kat template yg cute2. Suker edit coding sendiri.

Nk buat comic pg dkt sini
http://glowingsnow.stripgenerator.com/gallery/

register dulu pas2 buat ler. lps publish save dlm PC. N then edit guner photoshop atau aper2 lah kalau nk tambah color. OK (^_^)V