April 21, 2011

Mama...tak nak pakai mata palsu....

Assalamualaikum dan hello mello semuanyer...
tengah buat ape tu...dah makan ke belum....kalau belum makan pergi la makan ea....

ok...topik aku arini....Mama tak nak pakai mata palsu.....


Mata palsu yang aku maksudkan tu...spek mata atau content lens....
mungkin...bagi orang yang tak rabun...dorang suka pakai mata palsu ni...tapi bagi yang rabun macam aku ni....kadang2 spek mata ni...menyusahkan....






mak aku selalu cakap..."awak tak nak berubat mata ke...nanti dah kawen susah...anak dok tarik spek mata je...pastu kalau ada hal kecemasan...contohnyer...gempa bumi ke(yang ni mintak jauh la)...tak kan la awak nak raba2 cari spek mata dulu..."

sekarang ini...banyak produk2 untuk rawatan mata...tapi mahal kan...mungkin ada yang tak mampu nak belinyer,....so, hari ini aku nak kongsi petua untuk rawatan mata...(pedih sikit la cara ni...tapi kesannyer okla...)




       BAHAN-BAHANNYER....
            

3 Helai daun sirih....
Air masak...

CARA
Rampas daun sirih dalam air....(letak dalam pinggan tau)
Pastu rendamlah mata dalam air tu...pejam celik mata dan pastikan mata kena air....


masa nak rendam mata tu...baca 
selawat syifa dan niat kepada Allah supaya sembuhkan penyakit rabun...


selawat syifa


k...selamat mencuba...tata

17 comments:

husna mukhtar said...

nice. sy pun rabun jgk

MiSzy DiaN said...

mesti mata sakit masa nak rendamkn dlm air tue kan.. huhuhu..

cik blink blink said...

Miszy Dian...pedih cikit je....

IntaNBerliaN said...

tag awk join GA..

http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/04/diariummi-giveaway.html

Ain Zulaikha said...

nice tips, terima kasih :)

sYaza said...

review blog cik clink blink~hehehe... =D http://idupiniindah.blogspot.com/2011/04/follower-ke-300.html

sYaza said...

review blog cik clink blink~hehehe... =D http://idupiniindah.blogspot.com/2011/04/follower-ke-300.html

sYaza said...

review blog cik clink blink~hehehe... =D http://idupiniindah.blogspot.com/2011/04/follower-ke-300.html

sYaza said...

review blog cik clink blink~hehehe... =D http://idupiniindah.blogspot.com/2011/04/follower-ke-300.html

el-janna said...

wa bgusnyeeeeeeeeeingtkan xde ubt rabun ni saye pon rabon,,skang pki contact lens dan rabun makin bertambh.huhuk
spek pon ade pki jgkk.. ok nk try lo

IntaNBerliaN said...

tag awk join GA lg.. ;-)


http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/04/1st-giveaway-by-hajar-hasan.html

CikTomyam said...

rabun gak...gud info..=D..

sy folo kamu..no ID 249 =)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

conpom nak cuberrr

fizazbd said...

uik cam tu ek...alhamdulillah ..setakat ni ...cume silau sikit je...akan diwar warkan..follow u ...:) follow me back k..stay cute garl!

nUr _ atiQah said...

oww...
thnkz 4 sharing ..^^~

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Пётр Ларионов said...

Оцените:) проверенные индивидуалки Москвы, лёгкая в общении, развратная до нельзя... Приватно, душевно, не скучно.