February 15, 2011

Aku Bangga Jadi Kecik, Korang Macam Mana???????

Assalamualaikum & Hai ....(^_^)


Aku Bangga Jadi Kecik, Korang Macam Mana?????
Bangga tak....kalau bangga tak perla...aku harap lepas korang baca entry ni ,korang ubah fikiran....
jadi BANGGA macam aku.......


Aku ni Kecik je.....tinggi 148 cm & berat 35 kg.....
dulu ....aku selalu cakap...bila aku nak besar....macam2 aku buat...makan Vitamin la...Loncat2...(biar cepat tinggi..) tapi usaha tu tak jadi.....(malu la jadi kecik ni....)

Tapi tu dulu ....sekarang ni...dah lain, aku tak malu dah...
tapi start BANGGA bila di lahirkan jadi kecik....

nak tahu sebab ape aku bangga...


sebabnyer kecik ni banyak kelebihan......


KELEBIHAN JADI KECIK



1) AWEK MUDA

Cuba korang tengok orang2 yang b'tubuh kecik....mesti korang fikir dorang ni muda lagi kan...
Contohnyer....umor dah 26, anak dah 2...tapi orang still ingat dia budak sekolah menengah...
Ha...kalau Artis plak....aku bagi contoh ELLA...Ratu Rock.....umo dia  dah masuk 40 an...
tapi dia still nampak muda..sebab per nampak muda...sebab dia pon kecik....macam aku...






2) KALAU RAYA DAPAT BANYAK DUIT RAYA

Ha,tang ni aku suka, pasal aku selalu dapat duit raya lebih dari adik aku....
kalau aku dapat 200, adik aku mesti dapat  sikit pada tu....pasalnyer...kalau pergi beraya...orang asik bagi duit dekat aku je(aku kecik,tapi umor dah 21 tahun), adik aku  tak dapat.....
kahkahkah...padan muka dia....



3) SENANG BEREBUT (CELAH-CELAH)

korang pernah berebut tak....nak naik bas ke...lrt ke...ape2 jela...
senang ke tak...aku senang je....aku celah je orang (*ketepi2,muatan berat nak lalu)huhuhuhu



4)SENANG NAK CARI BAJU

korang mesti minat shopping kan, pastu suka b'fesyen2 ni...
kalau korang kecik...tu bonus untuk korang...pasal sekarang ni baju semua kecik2...
XS,S....ada .... kalau ade duit...beli dan pakai je....ok


5) PERGI KENDURI DAPAT COKLAT....

yang ni aku selalu dapat....pergi kenduri je ada orang panggil...
Adek2...nah ambik ni...(waktu mula2 aku blur jugak...pasal  yang panggil aku adek  tu , lebih muda dari aku)...tapi lama2 tu...best jugak...boleh simpan coklat ni, buat makan dalam kelas kalau ngantok...(jimat duit aku...huhuhuh)




ada banyak lagi kelebihan budak kecik ni....tapi aku penat dah nak tulis....pasal aku takut korang boring plak.....


Ha....sape2 yang b'tubuh kecik...aku harap korang ubah fikiran korang daripada 
MALU kepada BANGGA


ok(^_^)















13 comments:

kaizen said...

x kate salah pon...

Encik Blogger said...

dah tak kecik skng ni.. aiseh.. cmne nk buat nie...

!!- a.y.u -!! said...

awak! saya pun kecik. tapi berat skit dari awk.. haha.. tapi yg psl bab senang cari baju tu kdg2 susah jugak. kasut pun sama.. huhu

cik blink blink said...

kaizen:yela....tak marah pon klu awk cakap salah...pendapat masing2
Ayu:yeke...sian plak kan

Edura Hanum said...

betul2..memang nampak muda jek even umur dah banyak.hehehehehe
tapi duit raya dah xdapat lagi.lagi2 kalau p uma orang yang kenal dengan kita.mesti dah xbagi kalau dah tau kita dah keja

cik blink blink said...

Edura....kalau dah keje 2 laen la....sya study lagi

Atiqah R said...

yeke. hehe
tp u umur berapa?
sy dah 21. konfem tak ley tinggi lagi. tinggi 152 berat 38. abnormal. tak taw nak mkn pe dah :(

cik blink blink said...

sma umor la.....i 21 jugak

Ain Shakirah said...

haha suke jd kecik a.k.a pendek. saya da 20. tinggi 150. berat 42. mcm da ok kan heeeeeee:p.. adik saya lg tinggi even umur bru 16 thun.

cik blink blink said...

ain Shakirah: Sma la kita....adik pon lebih tinggi dari sya

BzzKarat™ said...

SENANG BEREBUT (CELAH-CELAH) hahaha! lucu tp ader kebenarannya. jgn lemas udah. :)

cik blink blink said...

lemas 2 selalu la....tapi t'pksa....huhhuh

Halimatun Sa'adiah said...

sy pon sme..tp da tue la 23..
mse mule msuk keje org ingt lepasan spm..hahaha