March 3, 2011

Jangan Sampai Family kita yang telah meninggal dunia...mendoakan kita supaya cepat MATI

Assalamualaikum ......


Takut tak bila baca title post kat atas....
actually benda ni, benda yang selalu mama aku sebut....
boleh katakan tiap2 minggu la....
sampai ayat mama aku tu...aku boleh hafal....






Kita sebagai makhluk Allah tak terlepas daripada mati....tapi masanyer saje kita tak tahu....
yang aku maksudkan pasal orang mati @ meninggal dunia mendoakan kita yang hidup ni supaya cepat mati ialah...kita ni buat banyak maksiat dan benda2 yang salah , benda tak elok dekat dunia ni....tapi yang dapat seksa family kita(orang yang dah mati la)

contohnya: ayah atau mak kita meninggal....(tak kira la dah la ke atau baru je meninggal), tapi kita kat dunia ni buat maksiat...dedah aurat sana sini...berpegangan tangan antara lelaki dan perempuan (yang bukan muhrim) dan lain2 lagi...

mereka( family kita yang dah mati) akan mendapat seksa...sebabnya...mereka yang bertanggungjawab...dan akan di persalahkan oleh Allah....





jadinyer...kalau kita sayangkan family kita...nak mereka hidup aman dekat sana...banyak2lah buat ibadah...sedekah dekat mereka.....sebabnya...harta yang paling berharga adalah anak soleh dan anak solehah




*pesanan untuk diri sendiri juga....(^_^)

2 comments:

Encik Blogger said...

ops.. tertinggal doa rasanya kat hujung ayat tu.. apepon terasa tersentap jgk ngan tajuk nih.. doa kesejahteraan untuk semua penganut agama islam yg hidup atau yg telah mati.. amin

cik blink blink said...

OK...tq tegur